Logga in på TopCow

Den 6 mars – En heldag för alla våra nötköttsproducenter!

Välkomna på en heldag (eller halvdag, du väljer själv!) med både gårdsbesök hos Per Mårtensson och föredrag på sal!

Dagen är uppdelad i två, så du kan alltså välja ifall du vill vara med på endast förmiddag eller eftermiddag, eller vara med under hela dagen (vilket vi tycker du ska såklart!).

 

Funktionell exteriör Kött – 09.00-12.00
Att avla på funktionella egenskaper kan ge ett ekonomiskt hållbart resultat på besättningens mål och nyckeltal. Vi kommer visa både positiva och negativa egenskaper på djuren och hur dem påverkar besättningens hållbarhet och resultat.

Förmiddagen kommer bestå av både en teoretisk och praktisk genomgång av funktionell exteriör på nötkreatur, först på sal och sedan i praktiken hos Per Mårtensson.

 

Optimera vall i din köttproduktion – 12.00-15.00
Att optimera sin produktion av grovfoder efter ens egna gårds förutsättningar kan ha stor betydelse för lönsamheten.

Under eftermiddagen kommer först Per och en växtodlingsexpert visa oss några av hans vallar för att sedan bege oss tillbaka till salen för att fördjupa oss mer i gödslingstrategier, kalkning och spännande vallfröblandingar.

 

 

Kostanden är 500 kr, vare sig du är med hela dagen eller om du är med på under halva.
Det bjuds det både på frukost, lunch och fika.

 

OBS Eftersom Skånemejerier har ett av sina informationsmöten den 6 mars som gör att många mjölkproducenter inte kan vara med på denna dag har vi bestämt att istället tillägna valldagen i år åt våra köttproducenter och så kommer en fullspäckad valldag för mjölkproducenter nästa vår. Skånesemin och Skånemejerier har också gemensamt bestämt att hädanefter uppdatera varandra inför planering av träffar för att på ett bättre sätt synkronisera våra dagar

Ta tillfället i akt att träffa andra lantbrukare för att dela tankar och idéer!

Anmäl er redan nu till info@skanesemin.se eller Skånesemins växel 0415-195 00 (ifall du vill vara med hela dagen så ska du anmäla dig till båda kurserna)

Sista anmälningsdag: 1 mars.
Frågor? Kontakta Amanda Jacobsson, 079 142 78 84 eller amanda.jacobsson@skanesemin.se

 

Nedan ser du plats, tider och upplägg för dagen.

 

 Kursanmälan