Logga in på TopCow

DIGITALT: Lunchseminarier för bättre lönsamhet – mjölkproducenter

Välkommen till 2 digitala lunchseminarier med vår produktionsrådgivare Amanda Jacobsson, som tillsammans med doktorander och forskare inom innovativa forskningsprojekt kommer prata om hur man med enkla medel kan förbättra kornas välfärd, deras produktion och följaktligen även lönsamheten.

Onsdag 21 februari 12.00-13.00 – Stress hos mjölkkor: Värmestressen, hur mycket den påverkar korna och hur det motverkas den på enklast sätt. Doktorand kommer även berätta om forskningsprojektet som kartlagt kors ansiktsuttryck vid smärta och stress, i syfte att upptäcka både mastiter och hälta i tidigt skede. Var med och ta del av konkreta tips samt diskutera ämnet med andra lantbrukare!

Onsdag 28 februari 12.00-13.00 – Kokomfort: Veterinär och forskare kommer djupdyka i hur utformningen av liggbås och klimatet kring liggbås påverkar liggtiden i dem. Det kommer ges enkla knep och lösningar för att öka liggtid och öka komforten i stallet.

Lunchseminarierna är kostnadsfria.

Anmälan till info@skanesemin.se eller Skånesemins växel 0415-195 00. Kom ihåg att anmäla vilken mailadress ni vill att länken till seminariet skickas till.

Frågor? Kontakta Amanda Jacobsson, 079 142 78 84 eller amanda.jacobsson@skanesemin.se

Kursanmälan